Taxa de salubrizare

Cuantumul taxei de salubrizare

Serviciul Impozite și taxe locale emite decizii de impunere pe care le trimite prin poștã la începutul anului și în care se specificã suma de platã.

Pentru utilizatorii casnici:

– Pentru orașul Negrești – 14 lei/ persoană / lună.

– Pentru satele componente – 9 lei/ persoana / lună.

Pentru utilizatorii non-casnici:

  • 560 lei/tona/luna.

Termenul de achitare a taxei – data de 25 a lunii următoare celei pentru care se datorează taxa.

Negreștenii pot plăti anticipat taxa pe câte luni doresc, chiar și pe întreg anul fiscal, dar taxa pe luna încheiată în care s-au prestat serviciile trebuie plătită cel târziu până în data de 25 a lunii următoare. Prin urmare, această prevedere NU obligă la plata taxei doar pe o singură lună.

Dacă taxa nu va fi plătită sau va fi plătită cu întârziere, se vor percepe majorările de întârziere prevăzute de Codul de Procedură Fiscală de 1% din suma datorată/lună.

Spre exemplu: neplata taxei duce la o majorare de 0,14 lei pentru fiecare lunã de întârziere, pentru orașul Negrești sau de 0,09 lei pentru satele componente.

Taxa poate fi achitată:

– La ghișeele Serviciului Impozite și taxe locale din sediul Primăriei Negrești, numerar sau cu cardul bancar, după următorul program: Luni – Vineri: 08:00 – 16:30.

Online cu cardul, fără comision, pe site-ul https://ghiseul.ro.

– Prin virament bancar, în contul Primăriei Negrești deschis la Trezorerie – RO53TREZ65921360206XXXXX, cod fiscal 13407333, beneficiar Primăria Orașului Negrești.

Pentru orice problemă legată de funcţionarea acestui site, vă rugăm să vă adresaţi Compartimentului Comunicare si Informatizare la adresa: ciprian.cercel@negresti.ro.
Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului site-ului Primăriei Negreşti se va face cu acordul Primăriei sau cu menţionarea sursei.
Copyright @2020-2024 Primăria Oraşului Negreşti