Sprijin acordat producătorilor agricoli pentru culturile agricole înființate în primăvara anului 2022 și afectate de seceta pedologică din perioada martie – septembrie 2022

Sprijin acordat producătorilor agricoli pentru culturile agricole înființate în primăvara anului 2022 și afectate de seceta pedologică din perioada martie – septembrie 2022

Producătorii agricoli care au înființat culturi de porumb, floarea-soarelui, soia și mazăre în primăvara anului 2022 și au suferit pierderi cauzate de seceta pedologică, în procente cuprinse între 30% și 100%, pot primi despăgubiri, urmare a publicării în Monitorul Oficial al României, a Ordonanței de Urgenta a Guvernului nr. 50 privind instituirea unei scheme de ajutor de stat sub forma de grant acordat producătorilor agricoli pentru culturile agricole înființate în primăvara anului 2022 și afectate de seceta pedologică din perioada martie—septembrie 2022.

Producătorii agricoli pot fi persoane fizice, persoane fizice autorizate, întreprinderi individuale și familiale, persoane juridice, societăți agricole organizate în conformitate cu Legea nr. 36/1991, societăți comerciale organizate în conformitate cu Legea societăților nr. 31/1990, grupuri și organizații de producători recunoscute potrivit Ordonanței Guvernului nr. 37/2005 privind recunoașterea și funcționarea grupurilor și organizațiilor de producători.

Sunt eligibili producătorii agricoli care îndeplinesc următoarele condiții:

  • Dețin un proces-verbal de constatare și evaluare a pagubelor, întocmit până cel târziu la data de 30 noiembrie 2022, pentru culturile de porumb, floarea-soarelui, soia și mazăre înființate în primăvara anului 2022, precum și suprafețele calamitate de seceta pedologică.
  • Sunt înregistrați în evidențele Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură Vaslui prin cererea unică de plată 2022, astfel încât să se poată identifica culturile înființate în primăvara anului 2022 și suprafețele de teren declarate pentru aceste culturi.
  • Nu se afla în dificultate, cu excepția beneficiarilor a căror dificultate este cauzată de seceta pedologică și este dovedită prin procente de calamitare între 30% și 100%.

Valoarea maximă a grantului acordat este de 335 lei/ha pentru gradul maxim de calamitare de 100%, conform procesului-verbal de constatare și evaluare a pagubelor.

Producătorii agricoli interesați să solicite acest grant pot depune la Direcția pentru Agricultură Județeană Vaslui următoarele documente:

  • cerere de solicitare a grantului,
  • copie a procesului-verbal de constatare și evaluare a pagubelor întocmit până la data de 30 noiembrie 2022
  • copii ale documentelor de identificare a coordonatelor bancare necesare pentru efectuarea viramentelor.

Cererile de solicitare a grantului împreună cu documentele anexate pot fi depuse la D.A.J. Vaslui în termen de 20 de zile lucrătoare, până la data de 21 iulie 2023.

Pentru mai multe informații și detalii specifice, producătorii agricoli sunt încurajați să contacteze Direcția pentru Agricultură Județeană Vaslui sau să se adreseze direct biroului agricol din cadrul primăriei orașului Negrești.

Previous Campanie de colectare selectiva a sticlei in toate satele aparținătoare orașului

Pentru orice problemă legată de funcţionarea acestui site, vă rugăm să vă adresaţi Compartimentului Comunicare si Informatizare la adresa: ciprian.cercel@negresti.ro.
Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului site-ului Primăriei Negreşti se va face cu acordul Primăriei sau cu menţionarea sursei.
Copyright @2020-2024 Primăria Oraşului Negreşti