SE APROPIE TERMENUL SCADENT PENTRU PLATA IMPOZITELOR ȘI TAXELOR LOCALE AFERENTE PRIMULUI SEMESTRU DIN ANUL 2024

SE APROPIE TERMENUL SCADENT PENTRU PLATA IMPOZITELOR ȘI TAXELOR LOCALE AFERENTE PRIMULUI SEMESTRU DIN ANUL 2024

Reamintim contribuabililor persoane fizice și juridice că termenul scadent pentru plata impozitelor și taxelor locale pentru anul 2024, prima  tranșă, potrivit prevederilor legale, este 1 aprilie 2024, inclusiv.

Recomandăm cetățenilor să achite la termenul menționat impozitele și taxele datorate pentru clădiri, teren, mijloace de transport etc, pentru a evita acumularea și plata majorărilor de întârziere.

Pentru neachitarea la termen a obligațiilor fiscale principale, începând cu ziua imediat următoare se vor calcula majorări de întârziere în cuantum de 1% pe lună sau fracție de lună, până la data stingerii sumei datorate, inclusiv.

Pentru plata cu anticipație a impozitului pe clădiri, a impozitului pe teren și a impozitului pe mijloacele de transport, datorate pentru întregul an de către contribuabili, până la data de 01.04.2024 inclusiv, se va acorda o bonificație de 10% (art. 3 din HCL nr. 55/2023 privind stabilirea impozitelor și taxelor locale, precum și a taxelor speciale, pe anul 2024), indiferent de modalitatea de achitare a obligațiilor fiscale (online, la ghișee, numerar sau cu cardul bancar).

Plata taxelor și impozitelor locale pentru anul 2024 NU este condiționată de primirea deciziei/înștiințării de plată.

Modalități de plată a impozitelor și taxelor locale puse la dispoziție de Primăria Negrești:

  • Plata prin platforma ghişeul.ro (Sistemul Naţional Electronic de Plată Online cu Cardul Bancar),
  • Plata prin virament bancar/internet banking în conturile corespunzătoare fiecărui tip de impozit, afișate pe site-ul nostru (https://negresti.ro/servicii/plata-impozitelor-si-taxelor-locale/) la secțiunea  Conturi persoane fizice și alte entități fără personalitate juridică/ Conturi persoane juridice,
  • Plata în numerar sau prin card bancar la ghișeul instituției.

Recomandăm cetățenilor să evite timpul de așteptare la ghișeele instituţiei și să opteze pentru variantele online puse la dispoziție!

Mulțumim cetăţenilor care și-au achitat obligațiile fiscale până în prezent!

Previous Anunt – închirierea prin licitație publică a standului comercial nr. P-05, situat în incinta Pieței Agroalimentare din orașul Negrești

Pentru orice problemă legată de funcţionarea acestui site, vă rugăm să vă adresaţi Compartimentului Comunicare si Informatizare la adresa: ciprian.cercel@negresti.ro.
Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului site-ului Primăriei Negreşti se va face cu acordul Primăriei sau cu menţionarea sursei.
Copyright @2020-2024 Primăria Oraşului Negreşti