Se apropie termenul scadent pentru plata impozitelor si taxelor locale aferente primului semestru din anul 2023

Se apropie termenul scadent pentru plata impozitelor si taxelor locale aferente primului semestru din anul 2023

Primăria Orașului Negrești – Serviciul impozite și taxe locale reamintește contribuabililor persoane fizice și juridice că termenul scadent pentru plata impozitelor și taxelor locale pentru anul 2023, prima  tranșă, potrivit prevederilor legale, este 31 martie 2023, inclusiv.

Recomandăm cetățenilor să achite la termenul menționat impozitele și taxele datorate pentru clădiri, teren, mijloace de transport etc, pentru a evita acumularea și plata majorărilor de întârziere.

Pentru neachitarea la termen a obligațiilor fiscale principale, începând cu ziua imediat următoare se vor calcula majorări de întârziere în cuantum de 1% pe lună sau fracție de lună, până la data stingerii sumei datorate, inclusiv.

Primăria Orașului Negrești amintește contribuabililor că impozitele și taxele locale se achită în ordinea vechimii, doar după plata amenzilor contravenționale, în conformitate cu prevederile art. 165 alin. (2) din Legea nr. 207/2015 privind Codul de procedură fiscală.

Pentru plata cu anticipație a impozitului pe clădiri, a impozitului pe teren și a impozitului pe mijloacele de transport, datorate pentru întregul an de către contribuabili, până la data de 31.03.2023 inclusiv, se va acorda o bonificație de 10% (art. 3 din HCL 50/2022 privind stabilirea impozitelor și taxelor locale, precum și a taxelor speciale, pe anul 2023), indiferent de modalitatea de achitare a obligațiilor fiscale (online, la ghișee, numerar sau cu cardul bancar).

Plata taxelor și impozitelor locale pentru anul 2023 nu este condiționată de primirea deciziei/înștiințării de plată.

Modalități de plată a impozitelor și taxelor locale:

  • Online, pe ghiseul.ro, prin ghișeul unic al Sistemului Național Electronic de Plată cu cardul bancar,
  • Prin virament bancar/internet banking în conturile corespunzătoare fiecărui tip de impozit, afișate pe site-ul nostru (https://negresti.ro/servicii/plata-impozitelor-si-taxelor-locale/) la secțiunea  Conturi persoane fizice și alte entități fără personalitate juridică/ Conturi persoane juridice;
  • Direct la ghișeele instituției, în numerar sau prin POS cu card bancar, cu următorul program: luni- vineri, în intervalul orar 8.00-16.30.

 Primăria Negrești recomandă cetățenilor să evite timpul de așteptare la ghișeele instituţiei și să opteze pentru variantele online puse la dispoziție.

Mulțumim cetăţenilor care și-au achitat obligațiile fiscale până în prezent!

Previous Anunt organizare concurs de recrutare, Piata agroalimentara, administrator si casier, 06.04.2023

Pentru orice problemă legată de funcţionarea acestui site, vă rugăm să vă adresaţi Compartimentului Comunicare si Informatizare la adresa: ciprian.cercel@negresti.ro.
Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului site-ului Primăriei Negreşti se va face cu acordul Primăriei sau cu menţionarea sursei.
Copyright @2020-2024 Primăria Oraşului Negreşti