PAȘII DE URMAT ÎN COMPLETAREA FORMULARULUI DIGITAL PENTRU INTRAREA ÎN ROMÂNIA

PAȘII DE URMAT ÎN COMPLETAREA FORMULARULUI DIGITAL PENTRU INTRAREA ÎN ROMÂNIA

Persoanele care intră în țară, începând cu 20 decembrie 2021, trebuie să completeze formularul digital de intrare în România (PLF).

CE ESTE FORMULARUL DIGITAL DE INTRARE ÎN ROMÂNIA?

Formularul este un document pe care sunt prezentate țările și zonele în care o persoană a călătorit, înainte de a intra în România.

Formularul este necesar pentru protejarea sănătății noastre și a celor din jurul nostru, pentru că eficientizează anchetele epidemiologice și măsurile sanitare în sprijinul populației.

Pe baza datelor din formular, direcțiile de sănătate publică vor putea identifica și lua legătura mai ușor cu persoanele care au intrat în contact, în timpul călătoriei, cu un cetățean infectat cu virusul SARS-CoV-2.

Ce informații conține formularul digital de intrare în România?
  • Numele și prenumele, datele de identificare și de contact;
  • Țara, regiunea și localitatea de unde călătorește spre România, inclusiv cele tranzitate;
  • Localitatea și adresa de destinație în România;
  • Mijlocul de transport cu care călătorește spre România;
  • Data intrării în România;
  • Datele minorilor însoțitori, dacă este cazul.

CINE TREBUIE SĂ COMPLETEZE FORMULARUL DIGITAL DE INTRARE ÎN ROMÂNIA?

Formularul se completează de toate persoanele care intră în România și călătoresc cu avionul, trenul, mijloace de transport rutiere sau navale.

UNDE POT ACCESA FORMULARUL DIGITAL DE INTRARE ÎN ROMÂNIA?

Formularul digital poate fi generat electronic prin intermediul platformei plf.gov.ro, iar pentru eliberarea formularului este necesară autentificarea cu o adresă de e-mail, unde utilizatorul primește un link de acces. Ulterior, se completează câmpurile cu datele solicitate. Pașii sunt similari cu cei pentru generarea certificatului digital UE COVID.

Platforma plf.gov.ro poate fi accesată de orice persoană, începând cu data de 20 decembrie 2021.

CÂND TREBUIE SĂ COMPLETEZ FORMULARUL?

Formularul se completează individual cu maximum 24 de ore înainte de a intra în România. Acesta poate fi completat electronic de pe telefonul mobil, tabletă sau calculator.

CUM SE VERIFICĂ FORMULARUL?

La verificarea cărții de identitate/pașaportului în sistemul informatic al Poliției de Frontieră va fi afișat dacă persoana a completat formularul. Acesta nu trebuie tipărit.

CINE ARE ACCES LA DATELE PERSONALE COMPLETATE ÎN FORMULAR?

Datele completate în formular sunt accesate doar de angajații autorizați ai direcțiilor de sănătate publică și pot fi folosite strict cu scopul desfășurării anchetelor epidemiologice.

Datele sunt protejate fizic și juridic și nu sunt transmise către terțe persoane.

Previous Omagiu adus Sublocotenent Vasiliu Mitică căzut pentru victoria Revoluției Române din decembrie 1989 și numit Erou-martir al Revoluției

Pentru orice problemă legată de funcţionarea acestui site, vă rugăm să vă adresaţi Compartimentului Comunicare si Informatizare la adresa: ciprian.cercel@negresti.ro.
Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului site-ului Primăriei Negreşti se va face cu acordul Primăriei sau cu menţionarea sursei.
Copyright @2020-2024 Primăria Oraşului Negreşti