Omagiu adus Sublocotenent Vasiliu Mitică căzut pentru victoria Revoluției Române din decembrie 1989 și numit Erou-martir al Revoluției

Omagiu adus Sublocotenent Vasiliu Mitică căzut pentru victoria Revoluției Române din decembrie 1989 și numit Erou-martir al Revoluției

Ziua de 22 decembrie este marcată în istoria României ca zi în care a căzut comunismul, Ziua Victoriei Revoluției Române și a Libertății.
 
La fel ca și anul trecut, la Negrești (Valea Mare) a fost omagiat Sublocotenent Vasiliu Mitică căzut pentru victoria Revoluției Române din decembrie 1989 și numit Erou-martir al Revoluției prin Decretul nr. 30 din 24 februarie 1992 emis de Președintele României.
 
Mormântul Eroului-Martir al Revoluției din decembrie 1989, Sublocotenentul Vasiliu Mitică, se află în curtea bisericii cu hramul “Sf. Dimitrie” din Valea Mare.
 
În onoarea sa, una din străzile orașului Negrești poartă denumirea “Sublocotenent Mitică Vasiliu”.
 
Veșnică aducere aminte eroilor Revoluției Române!
Previous Suplimentarea II a proiectului ordinii de zi al ședinței ordinare a Consiliului Local Negrești, din data de 22 decembrie 2021

Pentru orice problemă legată de funcţionarea acestui site, vă rugăm să vă adresaţi Biroului de Relaţii cu Publicul la adresa: inforpnegresti@gmail.com.
Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului site-ului Primăriei Negreşti se va face cu acordul Primăriei sau cu menţionarea sursei.
Copyright @2020 Primăria Oraşului Negreşti