Orașul Negrești se află, din nou, în topul orașelor din țară ce au implementat proiecte de tip SMART City

Orașul Negrești se află, din nou, în topul orașelor din țară ce au implementat proiecte de tip SMART City

Am fost plăcut surprinși să aflăm că orașul Negrești este inclus, din nou, în topul orașelor din țară ce au implementat proiecte de tip SMART City

La începutul lunii iulie Vegacomp Consulting SRL a publicat a VI-a ediție a Radiografiei Smart City în România, radiografie pe care o realizează începând cu anul 2018. Anul acesta publicația cuprinde 144 de localități printre care și Orașul Negrești.

Ce este un proiect Smart City?

“Un oraș inteligent este un loc în care serviciile și rețelele tradiționale sunt făcute mai eficiente prin folosirea tehnologiilor de telecomunicații și digitale în folosul cetățenilor săi și economiei“, conform paginii Comisiei Europene dedicate viitorului digital al Europei „Shaping Europe’s digital future” (24).

Anul 2021 a fost primul an în care orașul Negresti a fost inclus în topul orașelor ce au implementat proiecte de tip Smart City, iar anul acesta Negrești a reușit nu numai să se mențină în acest top, dar și să avanseze de pe poziția 20 pe poziția 17.

Pe primele locuri, cu cele mai multe soluții Smart City implementate, sunt localități mari precum Cluj Napoca, Iași, București și Alba Iulia.

În ceea ce privește orașul Negrești, se poate observa că la nivelul județului Vaslui, cu cele nouă proiecte (4 implementate și 5 în curs de implementare) se află pe locul 17, înaintea municipiilor Vaslui și Bârlad care au câte 2, respectiv 1 proiect.

Printre Proiectele cu care orașul Negrești a avansat în categoria orașelor „SMART” sunt:

  • Plata online a taxelor si impozitelor locale (ghiseul.ro), implementat începând cu anul 2019,
  • Portalul eGuvernare ce oferă servicii precum (formulare electronice, posibilitatea de a transmite sesizări, programări online, verificare stadiu solicitare, Monitorul Oficial Local) implementat in anul 2021,
  • WiFi gratuit în 12 locații din orașul Negrești și localitățile componente, implementat în anul 2021,
  • Extinderea Sistemului de monitorizare video stradal,
  • Modernizarea sistemului de iluminat public,
  • Creșterea performantei energetice la clădirile publice.

Tot legat de proiectele din categoria SMART City va mai putem spune ca orașul Negresti a depus doua cereri de finanțare in cadrul PNRR pentru proiecte ce vizează:

– digitalizarea serviciilor publice oferite de primărie,

– extinderea sistemului video stradal in toate localitățile,

– construirea a 3 stații de încărcare a vehiculelor electrice.

Publicația poate fi consultata la următoarea adresa:

https://vegacomp.ro/radiografia-smart-city-in-romania-1001-de-proiecte-in-144-de-orase/

Vă dorim un sfârșit de săptămână minunat!!!

Previous Convocarea Consiliului local al orașului Negrești în ședință ordinară, pentru data de 28 iulie 2022, ora 14,00

Pentru orice problemă legată de funcţionarea acestui site, vă rugăm să vă adresaţi Compartimentului Comunicare si Informatizare la adresa: ciprian.cercel@negresti.ro.
Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului site-ului Primăriei Negreşti se va face cu acordul Primăriei sau cu menţionarea sursei.
Copyright @2020-2024 Primăria Oraşului Negreşti