Înștiințare privind obligatiile persoanelor care gazduiesc străini intrați legal pe teritoriul României

Înștiințare privind obligatiile persoanelor care gazduiesc străini intrați legal pe teritoriul României

În atenția cetățenilor orașului Negresti si a satelor componente

Având în vedere numărul mare de cetățeni străini sau apatrizii aflați în situații deosebite care provin din zona conflictului armat din Ucraina și intră în România, vă aducem la cunoștință că, potrivit prevederilor art. 12 alin. 1 din Ordonanță de Urgență a Guvernului nr. 194/2002 privind regimul străinilor în România, republicată, „străinul intrat legal pe teritoriul României, precum și persoana care îl găzduiește au obligația să anunțe despre aceasta organul de politie competent teritorial, în termen de 3 zile de la data intrării și, respectiv, a găzduirii „.

De asemenea, conform prevederilor art. 12 alin. 2, „în situația cazării în hoteluri sau în alte amenajări turistice, străinul va îndeplini formalitățile de luare în evidență la administrația locului respectiv care, în termen de 24 de ore, va comunica datele necesare organului de politie competent teritorial”.

Urmare a prerogativelor Ordonanței de Urgenta mai sus menționată, vă rugăm a vă conforma în consecință!

Bîrnoveanu Marius | Șef Serviciul Poliția Locală,

Previous Dezbatere publica – Proiectul de hotarare privind aprobarea Regulamentului de vanzare a locuintelor construite din fondurile statului aflate in domeniul privat al orasului Negresti

Pentru orice problemă legată de funcţionarea acestui site, vă rugăm să vă adresaţi Compartimentului Comunicare si Informatizare la adresa: ciprian.cercel@negresti.ro.
Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului site-ului Primăriei Negreşti se va face cu acordul Primăriei sau cu menţionarea sursei.
Copyright @2020-2024 Primăria Oraşului Negreşti