Targul lui Pintilie calatorul | Editia 1

Data
29 iulie 2023 - 30 iulie 2023
Ora
17:00 - 20:00
Locatia
Primaria Orasului Negresti

Primăria și Consiliul Local al Orașului Negrești, județul Vaslui, și Asociația Meșterilor Populari din Moldova, în parteneriat cu Parohia Parpanița, Casa de Cultură „Neculai Cioată” din Negrești și Asociația „Încerc”, organizează în perioada 29-30 iulie 2023 pe Esplanada Casei de Cultură „Neculai Cioată” din Negrești prima ediție a Târgului lui Pintilie călătorul.

La Târgul lui Pintilie călătorul vor participa circa 25 de meșteri și creatori populari din județele Argeș, Bacău, Bihor, Botoșani, Iași, Harghita, Neamț, Suceava, Vâlcea și Vaslui. Aceștia vor ilustra, inclusiv prin scurte demonstrații, următoarele domenii: prelucrarea lemnului, ceramică artistică, prelucrarea pieilor, portul popular, confecționarea textilelor, iconăritul, sculptura naivă, podoabe și bijuterii, leacuri din plante medicinale, produse culinare tradiționale ș.a.

Inedita manifestare de la Negrești își propune să contribuie la păstrarea și valorificarea tradițiilor meșteșugărești, încercând să aducă în fața publicului și noile tendințe ce ilustrează acest segment important al civilizației arhaice românești.

Deschiderea oficială va avea loc sâmbătă, 29 iulie, de la orele 17.00, în prezența oficialităților locale, a organizatorilor și a partenerilor, a meșterilor populari invitați și a publicului iubitor de tradiții. După deschidere va fi prezentat un scurt program artistic susținut de reprezentanți ai Casei de Cultură „Neculai Cioată”.

Reamintind zicerea din bătrâni, potrivit căreia „Meșteșugul e brățară de aur”, așteptăm să verificăm împreună cu locuitorii din Negrești și împrejurimi câtă înțelepciune cuprinde un alt vechi proverb românesc: „Tot ce-i adevărat, rar e nou. Tot ce-i nou, rar e adevărat!”!

  • Organizator Primaria Orasului Negresti
  • Phone: 0235457679
Anterior 23 iulie 2023 – Spectacol folcloric

Pentru orice problemă legată de funcţionarea acestui site, vă rugăm să vă adresaţi Compartimentului Comunicare si Informatizare la adresa: ciprian.cercel@negresti.ro.
Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului site-ului Primăriei Negreşti se va face cu acordul Primăriei sau cu menţionarea sursei.
Copyright @2020-2024 Primăria Oraşului Negreşti