Codul de conduită al utilizatorului profesionist de produse de protecție a plantelor și al apicultorului

Codul de conduită al utilizatorului profesionist de produse de protecție a plantelor și al apicultorului

Primăria orașului Negresti dorește să va informeze cu privire la aprobarea Codului de conduită al utilizatorului profesionist de produse de protecție a plantelor și al apicultorului, care are scopul de a proteja familiile de albine împotriva intoxicațiilor și mortalității cauzate de utilizarea necorespunzătoare a produselor de protecție a plantelor.

Codul de conduită este un set de reglementări și obligații destinate atât utilizatorilor profesioniști de produse de protecție a plantelor, cât și consiliilor locale și apicultorilor.

Printre obligațiile utilizatorilor profesioniști de produse de protecție a plantelor se numără:

  1. Sa participe la instruirile si informările organizate de Autoritatea Națională Fitosanitara privind protecția albinelor.
  2. Sa marcheze parcelele cultivate cu semințe tratate cu produse de protecție a plantelor.
  3. Sa utilizeze produsele de protecție a plantelor in conformitate cu instrucțiunile menționate pe eticheta produsului.

Pe de altă parte, apicultorii au și ei anumite obligații conform Codului de conduită:

  1. Sa înștiințeze proprietarul terenului asupra locului unde urmează sa amplaseze stupina..
  2. Sa anunțe, in scris, in termen de 24 de ore de la instalarea vetrei de stupina, consiliul local/primăria.
  3. Sa închidă sau sa îndepărteze la o distanta de peste 10km familiile de albine atunci când au fost anunțați despre efectuarea tratamentelor fitosanitare asupra culturilor agricole, plantațiilor pomicole si pădurilor situate in apropierea stupinei.
  4. Sa respecte distanta dintre stupine
  5. Sa sesizeze imediat in scris direcția sanitar-veterinara, pe raza căreia este situată stupina, in cazul producerii intoxicațiilor la familiile de albine si a mortalității acestora.

Pentru mai multe informații și detalii cu privire la Codul de conduită, vă rugăm să cosultati documentul aici: https://drive.google.com/file/d/1mlXVRWdvsD_ni-K2-hNnmYRCFFtIRx5o/view?fbclid=IwAR1Ob_LMncV3UL3h21cpacv7-uFqIRTzcEBP6mz_dQpcKpYrKnntfXmFyGQ

Previous Ajutoarele de minimis destinate susținerii producțiilor de usturoi și cartof consum in anul 2023

Pentru orice problemă legată de funcţionarea acestui site, vă rugăm să vă adresaţi Compartimentului Comunicare si Informatizare la adresa: ciprian.cercel@negresti.ro.
Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului site-ului Primăriei Negreşti se va face cu acordul Primăriei sau cu menţionarea sursei.
Copyright @2020-2024 Primăria Oraşului Negreşti