ANUNŢ în atenția chiriașilor locuințelor ANL situate în strada M. Kogălniceanu, blocul C1

ANUNŢ în atenția chiriașilor locuințelor ANL situate în strada M. Kogălniceanu, blocul C1

Vă aducem la cunoștință că prin Ordonanța de Urgență nr. 55/24.06.2021 pentru modificarea Legii nr. 152/1998 privind înfiinţarea Agenției Naţionale pentru Locuinţe, s-au adus modificări privind modalitatea de calcul a prețului locuințelor ANL.

Locuinţele pentru tineri pot fi achiziționate după o perioadă de închiriere de minimum un an, prin achitarea de rate lunare egale către Primăria Negrești, prin contractarea de credite ipotecare de la instituții financiare autorizate, inclusiv cu garanția statului, sau cu achitarea integrală a prețului final din surse proprii. 

Achiziționarea în rate  a locuinței pentru tineri se realizează cu plata unui avans de minim 15% din valoarea de vânzare. Dobânda este constituită din dobânda de referință a BNR, la care se adaugă două puncte procentuale și se aplică la valoarea rămasă de achitat a locuinței.

Transferul de proprietate asupra locuinței către cumpărător se va produce după achitarea integrală a valorii de vânzare. Până la acea dată locuința  rămâne în administrarea Primăriei.

Odată cu dreptul de proprietate asupra locuinței, se dobândește dreptul de proprietate asupra cotelor-părți de construcții și instalații, asupra dotărilor care se pot folosi doar în comun și dreptul de folosință asupra cotei-părți de teren aferentă acesteia, pe durata existenței clădirii. 

Pentru informații suplimentare privind prețul și modalitățile de vânzare a locuințelor pentru tineri, vă puteți adresa Serviciului impozite și taxe locale din cadrul Primăriei orașului Negrești, str. Nicolae Bălcescu, nr. 1,  la telefon 0235457679, int. 118 sau prin email la itx@negresti.ro.

Previous Convocarea Consiliului local al orașului Negrești în ședință extraordinară, pentru data de 11 februarie 2022

Pentru orice problemă legată de funcţionarea acestui site, vă rugăm să vă adresaţi Compartimentului Comunicare si Informatizare la adresa: ciprian.cercel@negresti.ro.
Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului site-ului Primăriei Negreşti se va face cu acordul Primăriei sau cu menţionarea sursei.
Copyright @2020-2024 Primăria Oraşului Negreşti