Anunț important privind colectarea deșeurilor în orașul Negrești

Anunț important privind colectarea deșeurilor în orașul Negrești

📣 Stimați cetățeni,
Vă aducem la cunoştinţă faptul că se înregistrează o creștere considerabilă a costurilor cu colectarea, transportul și depozitarea deșeurilor, urmare a creșterii cantităților de deșeuri colectate și a corecțiilor financiare impuse de Comisia Europeană pentru fiecare tonă de deșeuri depozitate la groapa de gunoi.
Pentru acoperirea acestor costuri sunt două posibilități:
1️⃣ 𝐌𝐚̆𝐫𝐢𝐫𝐞𝐚 𝐭𝐚𝐱𝐞𝐢 𝐝𝐞 𝐬𝐚𝐥𝐮𝐛𝐫𝐢𝐭𝐚𝐭𝐞 pentru cetățeni, dar această soluție pe termen lung nu este viabilă și în fiecare an va fi mărită, corelat cu costurile,
2️⃣✅ Soluția viabilă din punctul de vedere al administraţiei publice locale este ca 𝐜𝐞𝐭𝐚̆𝐭̦𝐞𝐚𝐧𝐮𝐥 𝐬𝐚̆ 𝐜𝐨𝐥𝐞𝐜𝐭𝐞𝐳𝐞 𝐜𝐨𝐫𝐞𝐜𝐭 𝐟𝐢𝐞𝐜𝐚𝐫𝐞 𝐟𝐫𝐚𝐜𝐭̦𝐢𝐞 𝐝𝐞 𝐝𝐞𝐬̦𝐞𝐮𝐫𝐢, diminuând astfel cantitatea de deșeuri care se depozitează la groapa de gunoi și crescând cantitatea de deșeuri reciclabile (fracția uscată – pet-uri, sticlă, fier, lemn), pentru care costurile sunt zero.
🙏Cu această ocazie, Primăria orașului Negrești roagă toți cetățenii să participe la menținerea taxei speciale de salubritate la un nivel acceptabil și păstrarea orașului curat prin:
✅ depozitarea gunoiului doar la punctele de colectare amenajate și dotate cu containere pentru colectarea selectivă și
✅ folosirea corectă a containerelor: Hârtie și carton în Containerul albastru, Plastic și metal în Containerul galben, Sticlă în Containerul metalic cu capac verde, Deșeuri reziduale (Deșeuri care nu au putut fi colectate nici la deșeuri reciclabile, nici la biodegradabile) în Containerele metalice.
💻 Mai multe detalii precum ghidul colectării, puncte de colectare selectivă, programul de ridicare a deșeurilor puteți găsi pe site-ul primăriei orașului Negrești: https://negresti.ro/colectare-selectiva/.
𝐃𝐞𝐬̦𝐞𝐮𝐫𝐢𝐥𝐞 𝐯𝐞𝐠𝐞𝐭𝐚𝐥𝐞 (provenite din toaletări arbori, arbuști, tuns gard viu, cosit iarbă etc.) și 𝐝𝐞𝐬̦𝐞𝐮𝐫𝐢𝐥𝐞 𝐝𝐢𝐧 𝐜𝐨𝐧𝐬𝐭𝐫𝐮𝐜𝐭̦𝐢𝐢 (beton, cărămizi, țigle și produse ceramice, polistiren, rigips, vată minerală)
🚫𝐍𝐔 𝐬𝐞 𝐝𝐞𝐩𝐨𝐳𝐢𝐭𝐞𝐚𝐳𝐚̆ 𝐥𝐚 𝐩𝐮𝐧𝐜𝐭𝐞𝐥𝐞 𝐝𝐞 𝐜𝐨𝐥𝐞𝐜𝐭𝐚𝐫𝐞 𝐬𝐞𝐥𝐞𝐜𝐭𝐢𝐯𝐚̆.🚫
𝑨𝒄𝒆𝒔𝒕𝒆 𝒅𝒆𝒔̦𝒆𝒖𝒓𝒊 𝒑𝒐𝒕 𝒇𝒊 𝒅𝒆𝒑𝒖𝒔𝒆 𝒍𝒂 𝒑𝒍𝒂𝒕𝒇𝒐𝒓𝒎𝒆𝒍𝒆 𝒔𝒑𝒆𝒄𝒊𝒂𝒍 𝒂𝒎𝒆𝒏𝒂𝒋𝒂𝒕𝒆 𝒍𝒂 𝑷𝒂𝒓𝒑𝒂𝒏𝒊𝒕̦𝒂, 𝒄𝒖 𝒐𝒃𝒍𝒊𝒈𝒂𝒕̦𝒊𝒂 𝒊̂𝒏𝒔̦𝒕𝒊𝒊𝒏𝒕̦𝒂̆𝒓𝒊𝒊 𝑺𝑪 𝑼𝒕𝒊𝒍𝒊𝒕𝒂̆𝒕̦𝒊 𝑺𝑹𝑳, 𝒔𝒂𝒖 𝒑𝒐𝒂𝒕𝒆 𝒇𝒊 𝒄𝒐𝒏𝒕𝒂𝒄𝒕𝒂𝒕𝒂̆ 𝒇𝒊𝒓𝒎𝒂 𝑺𝑪 𝑼𝒕𝒊𝒍𝒊𝒕𝒂𝒕𝒊 𝑺𝑹𝑳 𝒊̂𝒏 𝒗𝒆𝒅𝒆𝒓𝒆𝒂 𝒓𝒊𝒅𝒊𝒄𝒂̆𝒓𝒊𝒊.
❗❗ De asemenea, vă rugăm să ne sesizați orice abatere pe care o constatați:
☎️ Telefon: 0235 457 679 (secretariatul primăriei Negrești) disponibil în permanență,
📧 Email: inforpnegresti@gmail.com,
📲 sau prin depunerea unei sesizări online prin intermediul portalului eGuvernare al primăriei Negrești: https://negresti.regista.ro/sesizari.
Numere de telefon utile:
☎️ 0235 457 701 SC UTILITATI SRL
📱 0741696 957 SC DOMIGHIAN’S PARK SRL
🤗 Vă mulțumim pentru înțelegere !
Previous Concesionarea prin licitație publică a unui spațiu în suprafață de 61,64 mp și dependințe ale acestuia în suprafață de 16,87 mp, proprietate privată a Orașului Negrești, situat în str. Decebal, nr. 5, jud. Vaslui

Pentru orice problemă legată de funcţionarea acestui site, vă rugăm să vă adresaţi Biroului de Relaţii cu Publicul la adresa: inforpnegresti@gmail.com.
Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului site-ului Primăriei Negreşti se va face cu acordul Primăriei sau cu menţionarea sursei.
Copyright @2020 Primăria Oraşului Negreşti