Lansarea proiectului „Bucurii pentru copii”

Lansarea proiectului „Bucurii pentru copii”

Direcția de Asistență Socială Negrești, prin Centrul de Zi Negresti, a lansat proiectul numit „Bucurii pentru Copii”. Acest proiect este finanțat de Organizația Umanitară Concordia în parteneriat cu Primăria Negrești, în cadrul Programului de finanțare CentreZi.RO 2023.


Scopul principal al acestui proiect este să îmbunătățească calitatea serviciilor oferite de Centrul de Zi Negrești beneficiarilor săi, astfel încât aceștia să aibă mai multe oportunități pentru o viață mai bună.


Proiectul este destinat unui grup de 40 de beneficiari ai Centrului de Zi Negrești, care se confruntă cu vulnerabilități socio-educaționale, împreună cu părinții sau reprezentanții legali ai acestora. Proiectul își propune să dezvolte capacitatea și abilitățile acestor beneficiari pentru a depăși dificultățile cu care se confruntă, prin participarea la activități educaționale nonformale atractive și adaptate nevoilor lor specifice. De asemenea, proiectul se concentrează pe îmbunătățirea abilităților parentale ale părinților sau reprezentanților legali, cu scopul de a preveni abandonul familial.


Proiectul se va desfășura pe o perioadă de 4 luni și va include următoarele activități:


– 10 ateliere de educație nonformală cu teme/activități din categoriile propuse de copii: Gestionarea emoțiilor, Matematica distractivă, Comunicarea și lucrul în echipă, Bullyingul, Sport și sănătate, Nutriția sănătoasă precum și alte teme la alegerea copiilor. La fiecare atelier vor participa 20 de copii.
Activitățile vor fi susținute de personalul Centrului de Zi, folosind echipamente și materiale educaționale achiziționate în proiect: jocuri lego, jocuri de construcție magnetice, jocuri despre emoții, videoproiector, tablă interactivă.
– 5 sesiuni de lucru cu părinții în care se vor discuta aspecte problematice în relația părinte-copil identificate în urma consultării acestora: dificultăți de comunicare/înțelegere a nevoilor copilului, disciplină pozitivă, cunoaștere drepturilor copiilor/(re)cunoaștere, eliminarea riscurilor de abuz, neglijare, violență asupra copilului.
Proiectul „Bucurii pentru Copii” reprezintă un exemplu concret al angajamentului Direcției de Asistență Socială Negrești prin Centrul de Zi de a sprijini dezvoltarea personală și socială a beneficiarilor săi.

Acesta evidențiază, de asemenea, un parteneriat solid între Organizația Umanitară Concordia, Primăria Negrești și comunitatea locală.


#OrganizatiaUmanitaraConcordia #Bucuriipentrucopii #DirecțiaDeAsistențăSocialăNegrești #PrimariaNegrești”

Previous 𝐅𝐨𝐭𝐛𝐚𝐥: Juniori U13, 𝐂𝐒𝐎 𝐍𝐞𝐠𝐫𝐞𝐬̦𝐭𝐢 𝐯𝐬. Atletic Club Barlad

Pentru orice problemă legată de funcţionarea acestui site, vă rugăm să vă adresaţi Compartimentului Comunicare si Informatizare la adresa: ciprian.cercel@negresti.ro.
Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului site-ului Primăriei Negreşti se va face cu acordul Primăriei sau cu menţionarea sursei.
Copyright @2020-2024 Primăria Oraşului Negreşti