Informare privind evoluția plăților online la nivelul orașului Negrești

Informare privind evoluția plăților online la nivelul orașului Negrești

Începând cu anul 2019 Primăria orașului Negrești s-a înrolat pe platforma națională ghiseul.ro pentru a oferi cetățenilor o nouă modalitate pentru plata taxelor și impozitelor locale, astfel încât să nu mai fie nevoiți a se deplasa la sediul administrației locale pentru a achita, la ghișeu, obligațiile fiscale.

Dacă în 2019 doar 53 de negreșteni se încumetau să-și achite impozitele prin ghiseul.ro, în anul 2020 numărul plătitorilor  a crescut la 121, cu un volum de circa 90.000 lei, față de 38.000 lei cât s-a înregistrat pentru anul 2019!

Gradul de utilizare a plăților online, la nivelul orașului Negresti, este în continuă creștere, astfel că în primele 2 luni ale anului 2021 au crescut, atât numărul de utilizatori cât și volumul plăților efectuate prin ghiseul.ro (37.000 lei) care s-a dublat față de aceeași perioadă a anului 2020 (17.000 lei).

Sistemul național permite plata amenzilor rutiere, a impozitelor și taxelor, fiind operat de către Agenția pentru Agenda Digitală a României.

Ghişeul.ro pune la dispoziția utilizatorilor săi cele mai înalte standarde de securitate privind tranzacționarea în mediul online cu cardul bancar.

Procesatorul de plăti electronice a luat toate măsurile pentru a asigura securitatea tranzacțiilor cu card prin internet. Datele de card care se completează și se trimit prin internet sunt criptate prin protocolul SSL. Transferul datelor de card este strict între contribuabil și procesator; nici Agenția pentru Agenda Digitală a României, nici instituțiile beneficiare nu solicită și nu stochează aceste informații.

Sistemul național electronic de plată online este dedicat atât Persoanelor Fizice, Persoanelor Fizice Autorizate cât și Persoanelor Juridice.

Pentru obținerea datelor de logare și utilizarea platformei ghiseul.ro se pot folosi oricare dintre următoarele variante:

  • Serviciul impozite și taxe locale vă poate genera datele de logare în urma unei solicitării făcute de dumneavoastră în acest sens.
  • Metoda online de obținere a datelor de logare (doar pentru persoanele fizice): Accesați secțiunea „SOLICITĂ DATE DE ACCES” de pe prima pagină ghiseul.ro și parcurgeți etapele: „Verificare CNP”- „Validare card”- „Trimitere e-mail cu datele de logare”.

Foarte important: Pentru Plata cu cardul prin www.ghiseul.ro nu se percepe comision, acesta fiind suportat integral de către Primăria orașului Negrești!

Primăria orașului Negrești oferă și alte soluții electronice pentru ca dumneavoastră să economisiți timp prețios și să evitați drumurile inutile până la sediul administrației locale: portalul electronic aflat la adresa https://negresti.regista.ro/ cu ajutorul căruia puteți depune diferite cereri online, puteți face sesizări pe harta digitală a orașului, puteți face programări online și verifica stadiul documentelor, de acasă, în timp real.

Previous ANUNŢ privind plata taxelor și impozitelor locale până la 31.03.2021

Pentru orice problemă legată de funcţionarea acestui site, vă rugăm să vă adresaţi Compartimentului Comunicare si Informatizare la adresa: ciprian.cercel@negresti.ro.
Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului site-ului Primăriei Negreşti se va face cu acordul Primăriei sau cu menţionarea sursei.
Copyright @2020-2024 Primăria Oraşului Negreşti