22 Decembrie: Omagiu Eroului-Martir Vasiliu Mitică și Ziua Victoriei Revoluției Române în Negrești (Valea Mare)

22 Decembrie: Omagiu Eroului-Martir Vasiliu Mitică și Ziua Victoriei Revoluției Române în Negrești (Valea Mare)

Ziua de 22 decembrie este marcată în istoria României ca zi în care a căzut comunismul, Ziua Victoriei Revoluției Române și a Libertății.

La fel ca și in anii trecuti, la Negrești (Valea Mare) a fost omagiat Sublocotenent Vasiliu Mitică căzut pentru victoria Revoluției Române din decembrie 1989 și numit Erou-martir al Revoluției prin Decretul nr. 30 din 24 februarie 1992 emis de Președintele României.

Mormântul Eroului-Martir al Revoluției din decembrie 1989, Sublocotenentul Vasiliu Mitică, se află în curtea bisericii cu hramul “Sf. Dimitrie” din Valea Mare.

În onoarea sa, din anul 2005, una din străzile orașului Negrești poartă denumirea “Sublocotenent Mitică Vasiliu”.

Veșnică aducere aminte eroilor Revoluției Române!

Previous Dezbatere publica – proiectul de hotărâre privind organizarea reţelei şcolare a unităţilor de învăţământ preuniversitar de stat din oraşul Negreşti, pentru anul şcolar 2024 – 2025

Pentru orice problemă legată de funcţionarea acestui site, vă rugăm să vă adresaţi Compartimentului Comunicare si Informatizare la adresa: ciprian.cercel@negresti.ro.
Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului site-ului Primăriei Negreşti se va face cu acordul Primăriei sau cu menţionarea sursei.
Copyright @2020-2024 Primăria Oraşului Negreşti